Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 23 jun 2015 / 13:45 uur

Politie onderzoekt iedere autobrand in Noord

Na iedere autobrand in Amsterdam Noord doet de politie tegenwoordig forensisch onderzoek naar de toedracht. Aanleiding is het groeiend aantal auto’s dat in brand vliegt in het stadsdeel. Vorig jaar brandden er maandelijks vijf tot zes voertuigen uit. De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk een pyromaan aan het werk is.

Opsporing

Vanwege het toenemend aantal incidenten is het korps een onderzoek gestart naar de branden in Noord. Zo komt bij elke voertuigbrand de forensische opsporing ter plaatse en wordt er een buurtonderzoek gedaan onder buurtbewoners en omstanders. „Daarnaast wordt zowel door politie in uniform als in burger informatiegestuurd gesurveilleerd op plaatsen waar mogelijk nieuwe voertuigbranden kunnen plaatsvinden”, schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in antwoord op vragen over de autobranden. Ook worden middelen ingezet om mogelijke daders op heterdaad te kunnen betrappen, zoals een lokauto.

Lees ook: Boten en camper afgefikt in Noord

Normaal gesproken doet de politie alleen forensisch onderzoek wanneer er duidelijke aanwijzingen zijn dat er sprake kan zijn van brandstichting. Bijvoorbeeld wanneer er kort na een overal of een liquidatie een brandend voertuig wordt aangetroffen.

In heel Amsterdam gingen er vorig jaar 356 voertuigen verloren door brand. Alleen al in Noord waren dit er 66. De meeste branden vinden plaats in Noord en in Nieuw-West.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie onderzoekt iedere autobrand in Noord
Sluiten