Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 18 jun 2015 / 09:03 uur

Fietsers straks op ‘snelwegen’ in Amsterdam

Om ruim baan te maken voor fietsers trekt de stadsregio Amsterdam 200 miljoen euro uit. Daarvan moet de komende tien jaar onder meer een netwerk van fietssnelwegen worden aangelegd.

Dit wegennet van hoogwaardige, snelle routes bestaat uit vrijliggende fietspaden. Met name tussen Amsterdam en gemeenten in de regio, maar ook tussen regiogemeenten onderling. De fietspaden moeten goede verharding, bewegwijzering en zo min mogelijk obstakels hebben. Ook moeten ze geschikt zijn voor recreatie en toerisme.

Het geld wordt verder besteed aan onder andere fietsinfrastructuur, fietsparkeermogelijkheden en verkeersveiligheid voor fietsers. Fietsen is milieuvriendelijk, duurzaam en gezond, vinden de regiobestuurders.

Lees ook: Fietsers naar de rijbaan in Amsterdam

En in een regio waar de bereikbaarheid een knelpunt is, draagt de fiets bij aan een betere doorstroming. Mede dankzij de opmars van de elektrische fiets, kan de fiets op afstanden tot 15 kilometer als vervanging dienen voor auto en openbaar vervoer als er goede fietsroutes zijn. Door goede stallingsmogelijkheden bij tram- en bushaltes en trein- en metrostations kan de fiets in combinatie met openbaar vervoer ook een alternatief zijn voor de auto op langere afstanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Fietsers straks op ‘snelwegen’ in Amsterdam
Sluiten