Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 26 jun 2015 / 08:00 uur

Festivals Rotterdam ‘stranden’ nog voor ze beginnen

Bijltjesmaand in Rotterdam. Na Contra Open Air in de Merwehaven, het Expedition Festival in het Lage Bergse Bos en filmfeest Roffa Mon Amour op het dak van de Hofbogen krijgt ook het Stories Festival, dat voor 18 juli gepland stond in het Vroesenpark, vlak voor de start de vergunning niet rond.

Afblazen

,,Met veel enthousiasme zijn we begonnen aan een event waar we echt in geloven: Het bieden van een platform van leuke en enthousiaste Singer Songwriters. Na maanden aan voorbereidingstijd en bijna de puntjes op de ‘i’ te hebben gezet, zijn we in een politieke discussie terecht gekomen over wat onze vergunningsaanvraag betrof," aldus Vanessa de Kock op de Facebookpagina van het evenement.

,,Het toch door laten gaan zou betekenen dat we teveel concessies zouden moeten doen ten aanzien van het concept. Helaas betekent dit voor nu dat we het event moeten afblazen na alle gedane moeite. We betreuren dit enorm."

Trend

Er lijkt dus sprake van een trend, want in de afgelopen week werden ook andere festivals door hetzelfde lot getroffen. Sommige ondernemers wisten op het laatste moment uit te wijken naar een andere locatie, anderen niet.

Lees ook: Rotterdams festival verkast naar enorm dak

Festival aanbod

Voor wie zich nu afvraagt waar in Rotterdam je deze zomer nog wel terecht kunt voor een feestje? Hieronder een greep uit het aanbod. Over afzeggingen is ons nog niets ter ore gekomen.

1. Wijnhavenfestival

Aanstaande zondag laten ze je op het Wijnhaven Festival graag de highlights zien van het Wijnhavengebied. Samen met de verschillende ondernemers zorgen zij voor een festival vol cultuur, muziek, eten, drinken en plezier.

2. Metropolisfestival

Het Metropolis Festival is een gratis festival en wordt sinds 1988 jaarlijks gehouden in het Zuiderpark. Dit jaar staat het feestje op 5 juli gepland.

3. Blijdorpfestival

Op 15 augustus wordt in het Roel Langerakpark naast de dierentuin voor de tweede keer het Blijdorpfestival gehouden. De editie belooft iets groter te worden dan vorig jaar, maar dezelfde charme te behouden.

4. Vrije Volk Festival

Op zaterdag 29 augustus organiseren Now&Wow, Niko en Revolt het Vrije Volk Festival in het Vroesenpark. Verwacht disco, house en techno.

5. Culinesse

Van 20 tot 22 augustus wordt aan het strand van de Zevenhuizerplas festival Culinesse weer uit de grond gestampt. Bekende namen als Jan Smit, Berget Lewis, Waylon en The Kik geven daar acte de presence.

Reageer op artikel:
Festivals Rotterdam ‘stranden’ nog voor ze beginnen
Sluiten