Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 3 jun 2015 / 07:42 uur

Ben je in de Markthal nu echt zo veel geld kwijt?

Onder veel Rotterdammers heerst het idee dat de befaamde Markthal nogal aan de prijzige kant is. Met de welbekende markt van de Binnenrotte voor de deur, lijkt de keuze dan misschien makkelijk gemaakt. Toch is het op beide markten gezellig druk.

Mening op straat

„Het is hier gewoon goedkoper," zegt Barbara, die vaker op de Binnenrotte te vinden is dan in de geroemde Markthal. Ik snap wel dat de Markthal wat duurder is, de verkopers moeten immers huur betalen." Barbara heeft op de markt haar ‘vaste mannetjes’. „Hier maak je ook nog weleens kans op korting, in de Markthal zijn de prijzen altijd gelijk."

Lees ook: Markthal-bezoekers gebruiken plein als asbak

„De Markthal en de markt zijn twee hele verschillende dingen," vindt Anna Buitink. „Het is exclusiever en daarom duurder." Voor koopjes gaat Anna naar de markt, maar onder meer voor nootjes en exclusievere slagers is ze in de Markthal te vinden. „Het is daar allemaal wat luxer."

Proef op de som

Metro vergelijkt zeven ‘typische’ producten van beide markten, om te kijken of de Markthal nu écht zo duur is. 140 gram kipfilet, 370 gram zalm, 250 gram amandelnootjes, 500 gram aardbeien, 250 gram graskaas en drie paprika’s gaan mee in de boodschappentas. Ook nemen we een patatje mee.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor architect Markthal

Uitkomst

Ja, de Markthal is wel iets duurder. Hier ben je in totaal 24,47 euro kwijt. Op de markt is dit 18 euro en 15 cent. Als je voor de markt kiest, kun je dus mooi ruim 6 euro in je zak houden.

Dure zalm

Vooral wanneer je zin hebt in een zalmfilet kun je beter naar de Binnenrotte gaan: daar betaal je 6 euro voor 370 gram, in de Markthal 8 euro en 33 cent. Aardbeien kun je ook beter niet in de Markthal halen: daar kosten ze 3,99 euro, waar dezelfde hoeveelheid op de ‘gewone’ markt maar 1 euro 25 kost.

Lees ook: Rotterdammers: Markthal heet helemaal geen vreetkeet

‘Goedkope amandeltjes’

Alleen de amandelnootjes zijn goedkoper in de Markthal. Daar bespaar je 25 cent op. Voor kipfilet hoef je met de 5 cent verschil ook niet moeilijk te doen en patatjes zijn op beide locaties van de Bram Ladage, dus even lekker én even duur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ben je in de Markthal nu echt zo veel geld kwijt?
Sluiten