Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 jun 2015 / 11:37 uur

Belager oma Toni betuigt spijt tegenover familie

De 24-jarige man die eerder dit jaar oma Toni neerstak, zegt haar nooit te hebben willen doden. Dat zei Vino H. dinsdagochtend voor de rechtbank in Amsterdam. Hij heeft veel spijt van zijn daad, die veel Amsterdammers heeft geraakt.

‘Heel erg’

Vino H. uit Arnhem moest voor de rechter verschijnen voor een eerste, niet inhoudelijke zitting. De van origine Irakese man richtte zich in de rechtszaal tot de aanwezige familieleden van het 96-jarige slachtoffer. „Ik wil heel veel spijt voor de nabestaanden betuigen. Ik vind het heel erg.”

Schuld bekend

De man heeft meerdere keren schuld bekend. Hij heeft verklaard tot zijn daad te zijn gekomen om zijn vader te straffen. Hij was met de trein van Arnhem naar Amsterdam gereisd om iemand neer te steken. „Toen dat was gebeurd, was hij opgelucht. Maar aan die opluchting is nu wel een einde gekomen”, zei zijn advocaat Bob Meijer eerder.

Geliefd

Oma Toni die achter haar rollator door de Govert Flinckstraat liep op 19 maart was zijn onschuldige slachtoffer. H. stak haar meerdere malen in haar buik. De vrouw die al tachtig jaar in hetzelfde huis in de Pijp woonde, wist nog op eigen kracht thuis te komen. Ze belandde op de intensive care en overleed nog geen maand later. Op de Albert Cuijpmarkt om de hoek van haar huis werd ter nagedachtenis een speciale marktkraam ingericht waar mensen hun medeleven konden betuigen. Veel Amsterdammers maakten hier gebruik van. De vrouw was een bekend gezicht in de buurt.

Lees ook: Kaartjesactie voor neergestoken oma Toni

Op het mes van H. zijn ook bloedsporen aangetroffen van de bejaarde vrouw. Volgens de officier van justitie blijkt uit een voorlopig sectierapport dat haar verwondingen en daaropvolgende operaties uiteindelijk hebben geleid tot haar dood. Justitie verwijt de man moord, doodslag danwel zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Justitie wacht nog op het definitieve sectierapport en onderzoeken van een psycholoog en een psychiater naar de man. H. blijft vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak, besliste de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Belager oma Toni betuigt spijt tegenover familie
Sluiten