Job Halkes
Job Halkes Binnenland 23 jun 2015 / 13:39 uur

Auto te water, reddingswerkers uitgescholden

Wanneer je met de auto te water raakt, mag je van geluk spreken als reddingswerkers je komen halen. Maar twee mannen uit Capelle aan den IJssel konden de hulp vanochtend niet echt waarderen en begonnen te schelden.

Tractor

Rond kwart voor negen ging het mis op de Burgemeester van Beresteijnlaan. De bestuurder haalde een tractor in, maar maakte vermoedelijk een stuurfout. De wagen belandde in het water en de bestuurder van de tractor alarmeerde de hulpdiensten. De bestuurder van de auto wist zelf op de kant te klimmen, de twee andere mannen stonden op het dak van de wagen in de sloot. Ze bedreigden de tractorbestuurder, die besloot ervandoor te gaan.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De twee op de wagen zeiden watervrees te hebben en begonnen met het uitschelden van de agenten en brandweerlieden. Vooral de duikers die het water ingingen kregen de volle laag. Na hun redding zijn de twee aangehouden, net als de bestuurder. Voor hun redding moesten zij de hulpdiensten zelf betalen. De bedreigde hulpverleners doen aangifte. Waarom de twee zo agressief waren, is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Auto te water, reddingswerkers uitgescholden
Sluiten