Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 17 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Amsterdam verspilt miljoenen schoonmaakgeld’

Het geld dat wordt gestoken in het lokken van toeristen naar Amsterdam, moet worden gebruikt om de stad schoon te maken. De stad steekt miljoenen euro’s in reclame maken, maar vergeet daarbij dat een vieze stad juist toeristen afweert.

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil daarom de 4 miljoen die door het college van burgemeester en wethouders voor citymarketing is gereserveerd steken in het schoonmaken en schoonhouden van de stad.

Bezuinigen

”Terwijl de gemeente Amsterdam wil bezuinigen op de schoonmaak van de stad, investeert het stadsbestuur structureel miljoenen om meer bezoekers naar de stad te trekken”, zegt Johnas van Lammeren, voorman van de Pvdd.

”Een schone stad, dat helpt pas voor het aantrekken van bezoekers. We snappen dan ook niet dat dit college wil bezuinigen op schoonmaak, terwijl het tegelijkertijd meer toeristen wil aantrekken.”

Lees ook: Toerist moet Amsterdam schoner maken

Volgens Van Lammeren komen er steeds meer klachten over de drukte in de stad, vooral over de hoeveelheid toeristen. ”Ik vind het dan ook raar dat dit college investeert in nog meer mensen naar de stad halen, terwijl het juist minder gaat doen om de stad een beetje netjes te houden. Hetzelfde geldt voor de parken: het college wil elk park in Amsterdam veranderen in een festivalterrein, maar op het schoonhouden wil het bezuinigen!”

Vondelpark

Afgelopen voorjaar was nog uitgebreid in het nieuws dat het Vondelpark niet opgeruimd te krijgen is door de bezuinigingen. De Partij voor de Dieren wil de miljoenen die zijn gereserveerd voor citymarketing steken in het schoonhouden van de stad, de parken en het Amsterdamse bos. Daar heeft de Amsterdammer meer aan dan een vieze stad vol toeristen.

Eerder al trok de VVD aan de bel over de hoeveelheid vuil in Amsterdam. De liberalen willen juist het geld dat de toeristen opbrengen, gebruiken om de stad schoner te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Amsterdam verspilt miljoenen schoonmaakgeld’
Sluiten