Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 22 jun 2015 / 11:32 uur

Amsterdam als puzzel onderdeel van wereldreeks

Amsterdam heeft de eer onderdeel uit te maken van een reeks puzzels over wereldsteden. Vorig jaar introduceerde Ravensburger de serie ‘Cities of the World’ die bestaat uit legpuzzels van verschillende steden. Na Rio de Janeiro en Parijs is het nu de beurt aan Amsterdam.

De afbeeldingen, met veel komische situaties, zijn van de hand van tekenaar Frans Le Roux. Onze hoofdstad met haar grachtenpanden, smalle straatjes en steegjes met gezellige cafeetjes, bootjes die door de grachten kabbelen en veel fietsen, mocht volgens Ravensburger niet ontbreken in de legpuzzelserie.

Veel werk

In het maken van een Ravensburger puzzel gaan heel wat uurtjes zitten. Dat geldt niet alleen voor de puzzelaar, maar ook voor tekenaar Frans le Roux. Voordat de prent naar de fabriek gaat, is er heel wat gebeurd. Het begint met het uitkiezen van een locatie. In dit geval is gekozen voor de kruising Prinsengracht/Brouwersgracht.

Vervolgens worden er foto’s gemaakt, zowel vanaf de grond als vanuit een hoger standpunt om zo een gedetailleerd beeld te krijgen van alle onderdelen van de prent. Dan volgen de eerste architectuurschetsen, de figuren krijgen een rol, waarna alles nog een keer opnieuw wordt getekend en uitgewerkt met inkt in een fijne lijntekening.

Sinds 1891

Het puzzelbedrijf uit het Zuid-Duitse stadje Ravensburg, maakt al puzzels sinds 1891. De puzzels uit de serie Cities of the World bestaan uit 1000 stukjes en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars.

Lees ook: Cooper de Shih Tzu kan puzzelen en hoofdrekenen

De puzzel Amsterdam uit de serie Cities of the World van Ravensburger is vanaf half juli zowel online als bij alle speelgoedwinkels en warenhuizen voor een prijs van circa 15 euro verkrijgbaar. Nieuwe puzzels, waaronder Londen, in de serie Cities of the World volgen snel.

Reageer op artikel:
Amsterdam als puzzel onderdeel van wereldreeks
Sluiten