Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 22 jun 2015

Al ruim 15.000 euro opgehaald voor zieke Fady

Mooi maandagochtendnieuws: zo kun je de ruim 15.000 euro die nu al is opgehaald voor Rotterdammertje Fady Ghorghy (4) wel noemen. Het ventje lijdt sinds november vorig jaar aan Neuroblastoom kinderkanker, wat neerkomt op een kwaadaardige tumor in zijn zenuwstelsel.

Inzamelacties

Om de ziekte het hoofd te bieden, en een behandeling in Amerika mogelijk te maken, proberen familie, vrienden, buren en klasgenoten sindsdien geld in te zamelen.

Lees ook: Met man en macht vechten tegen kanker van Fady

Met succes, want een blik op de tussenstand laat zien dat de teller op ruim 15.000 euro staat. ,,Ontzettend mooi nieuws," laat een buurvrouw van het jochie, die betrokken is bij de acties, weten.

Toestand Fady

Dat mooie nieuws staat echter in schril contrast met de toestand van het ventje. ,,Fady is na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen gisteravond weer thuisgekomen. De familie heeft te horen gekregen dat de tumor toch groter is geworden. Iets waar de artsen niet van uitgingen. Het is dus van het grootste belang dat hij snel naar Amerika kan en dat er daar een behandeling wordt gestart."

Uitreiking cheque

Aanvankelijk was het plan om aanstaande donderdag op de Steven Stemerdingschool, de basisschool van Fady, aan de Slinge in Rotterdam-Zuid een cheque uit te reiken met het reeds ingezamelde geld. Dat moment wordt onder andere uitgesteld omdat de toestand van het ventje dat nu niet toelaat. ,,Er wordt naar een nieuw geschikt moment gezocht," laat een gemotiveerde vrijwilligster achter de stichting Redt Kleine Fady weten. Zijn klas, die veruit het hoogste bedrag ophaalde tijdens een sponsorloop, zal ook bij dat moment aanwezig.

In totaal is er 90.000 tot 130.000 euro nodig om zeven tot negen maanden, zolang duurt de behandeling, in Amerika te overbruggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Al ruim 15.000 euro opgehaald voor zieke Fady
Sluiten