Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 4 jun 2015 / 14:50 uur

Aandeel drugs in Amsterdams rioolwater verdubbeld

In het Amsterdamse rioolwater is vorig jaar veel meer cocaïne, mdma en cannabisaangetroffen dan in 2013.

Verdubbeld

Dat blijkt uit onderzoek van het internationale Watercycle Research Institute waarover Het Parool bericht. Vooral het mdmagebruik en cocaïnegebruik stegen sterk. De hoeveelheid gevonden cocaïne in het rioolwater is bijna verdubbeld vergeleken met 2013. Het cocaïnegebruik was vorig jaar volgens het rioolwater ruim drie keer zo hoog als in Utrecht.

Lees ook: Drugsgebruik in Nederlandse steden hoog

Internationaal gezien werd in de onderzochte steden alleen in het riool van Londen meer cocaïne gevonden. In onze hoofdstad verdubbelde ook de hoeveelheid mdma in het water. 150 mg per 100 inwoners per dag.

Cannabis

Per 1000 inwoners werd er per dag 470 mg cannabis aangetroffen. Dat is veel meer dan in 2012, toen het gebruik 175 mg was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aandeel drugs in Amsterdams rioolwater verdubbeld
Sluiten