Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 26 mei 2015 / 10:12 uur

Woonbootbewoners klaar met vernielingen door boten

Het is veel te druk op het water aan de Korte Prinsengracht in Amsterdam, vinden de bewoners die hier op een woonboot wonen. Als het aan hen ligt, mag het verkeer straks nog maar in één richting varen.

Lees ook: Amsterdam komt met ‘roze veiligheidsloket’

Volgens de bewoners varen de boten veel te hard en zorgt de drukte voor gevaarlijke situaties. Nu de zomer en Sail 2015 voor de deur staan vrezen buurtbewoners dat de situatie alleen nog maar erger wordt.

,,Je kunt hier precies zien dat er iemand tegen mijn looprand aan is gevaren’’, zo vertelt een bewoonster tegen AT5. ,,Het is echt chaos.’’ De bewoners proberen nu door handtekeningen te verzamelen steun te vinden bij de gemeente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woonbootbewoners klaar met vernielingen door boten
Sluiten