Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 1 mei 2015 / 06:41 uur

Wie moeten de nieuwe Van Dongen en Wolfs worden?

Een Rotterdamse versie van Flikken betekent vacatures in acteurland. En dus rijst de vraag: wie moeten de nieuwe, Rotterdamse Eva van Dongen en Floris Wolfs worden? Welke acteur is het meest geschikt als politiecommissaris en welke plekken in de stad lenen zich uitstekend als crime scene? Metro helpt de makers alvast een eindje op weg.

Lees ook: Politieserie Flikken krijgt Rotterdamse versie

Nieuwe Eva van Dongen

In de Maastrichtse variant van de populaire politieserie neemt Angela Schijf de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening. De kijker leert haar kennen als de koppige, stoïcijnse Eva van Dongen die door de seizoenen heen steeds meer van zichzelf laat zien. Wie in Rotterdam doet het Schijf na? Drie opties.

Sanne LangelaarDe Rotterdamse actrice Sanne Langelaar misschien? Wij zijn fan. Ze speelde onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden als Sjors Langeveld, als Suus in Verliefd op Ibiza en als Anna in Michiel de Ruyter. Ook is ze net klaar met de opnames van de Net5-serie Dagboek Van Een Callgirl. Daarin vertolkte ze de titelrol. Sanne toch eens bellen?

Loes Haverkort Of wat dacht je van de 34-jarige Loes Haverkort uit Almelo? Ook zij zou een goede optie zijn. De actrice deed de afgelopen jaren ervaring op in het theater, op het witte doek en op de buis. We kennen haar onder meer van: Bernhard, schavuit van Oranje, Pak van mijn hart en uit de musical Soldaat van Oranje.

Hannah Hoekstra ​Met een Gouden Kalf op zak dé kandidate bij uitstek. Hannah Hoekstra als nieuwe Eva? Wij zien het voor ons. Hoekstra is vooral bekend door haar rol in de film Hemel. Voor deze rol ontving ze in 2012 een Gouden Kalf.

Nieuwe Floris Wolfs

Met zijn verleden als Vledder in Baantjer was Victor Reinier natuurlijk bij uitstek de beste keus voor de rol van brigadier Floris Wolfs in Flikken Maastricht. Maar rauw en brutaal is hij natuurlijk niet. Voor zijn functie in Rotterdam denken wij daarom aan:

Tim Haars​Tim Haars is rauw, stoer en heeft alles in zich om Victor Reinier te doen vergeten. Zijn pretogen en boefachtige kop lenen zich uitstekend voor een ietwat flamboyante rechercheurrol. We kennen Haars uit de film New Kids on the Block, maar ook uit Floor Faber en Bureau Raampoort. Ook nog eentje met politie-ervaring dus. Boem!

Tygo Gernandt Tygo Gernandt, ook al zo’n boefje en daarom dé perfecte kandidaat aan de zijde van Sanne, Hannah of Loes. Daarbij weet Gernandt precies wat er van hem verwacht wordt: hij speelde al eens mee in een aflevering mee van de Maastrichtse variant. Grote bekendheid verwierf hij onder andere met films als het Schnitzelparadijs.

Nasrdin Dchar Nasrdin Dchar: alleen al omdat hij woont in Rotterdam een goede keus. Maar zeg zelf, ook op papier een uitstekende kandidaat. Dchar, bekend van televisieseries als Shouf Shouf! won in 2011 als eerste Nederlands-Marokkaanse man een Gouden Kalf. In 2012 werd hij genomineerd voor zijn rol in Rabat.

Nieuwe politiecommissaris

Wie houdt de boel het beste in het gareel en volgt Ria Eimers op? Twee suggesties.

Inge Ipenburg Inge Ipenburg, do we need to say more? Deze actrice is gepokt en gemazeld en kent de kneepjes van het vak. Wij zien het wel voor ons hoor: Inge die de scepter zwaait en de boel een beetje in het gareel houdt. Het publiek kent Ipenburg natuurlijk als slechterik Martine Hafkamp uit GTST en als Lex Holt in Celblok H.

Bartho Braat Naar wij weten heeft Bartho Braat deze zomer niets meer te doen. Behalve dan natuurlijk dat hij moet solliciteren op de rol van politiecommissaris voor Flikken Rotterdam. Zie jij het voor je? Barman Jef Alberts die transformeert tot scherpe, kritische eindbaas. Bartho for president! Uhm, for politiechef!

Bijrollen

Natuurlijk moeten Rotterdammers als Marlies Dekkers, Joris Lutz, Martin van Waardenberg en Jules Deelder op wat voor manier dan ook een glansrol in de serie krijgen. Maar aan de zijde van het nieuwbakken rechercheurkoppel moet ook een gedegen team staan. Wij dachten aan. Maurits Delchot, beter bekend als rapper Negativ. Sigrid ten Napel, de actrice uit Lekkerkerk die op dit moment werkt aan Penoza 4. Maryam Hassouni, de Nederlands-Marrokaanse actrice bekend van Dunya en Desie en Loek Peters. Je weet wel, Berry uit Penoza.

Moordplekken

Wij dachten zelf aan een lijk op de Kop van Zuid, in de Maas, bij het nieuwe Centraal Station, op de Tweede Maasvlakte, in de Markthal en natuurlijk in de lift van de Euromast. Andere plekken die zich lenen als filmlocatie? De Mevlana Moskee op Zuid, de Oude Haven, het terrein rond De Kuip, het dure Kralingen, down town Delfshaven en natuurlijk in Noord. Ze kunnen ons altijd bellen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie moeten de nieuwe Van Dongen en Wolfs worden?
Sluiten