Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 10 mei 2015 / 10:59 uur

West kan ‘hart ophalen’ met twee nieuwe supermarkten

Amsterdamse koopjesjagers kunnen hun hart ophalen. In Amsterdam West openen aanstaande woensdag twee nieuwe supermarkten aan dezelfde weg. De Lidl en de Jumbo, die eerst veel kritiek kregen van buurtbewoners die tegen de komst waren, zullen hun deuren openen aan de Baarsjesweg.

Feestje

Vanaf 08.00 uur kun je woensdag terecht bij prijsvechter Lidl. Een uurtje later kun je je boodschappentas richting Jumbo slepen. Beide winkels willen van de opening een heus feestje maken. ,,Tot 08.20 ontvangen klanten bij ons een lot, waarmee ze kans maken op één minuut gratis winkelen”, vertelt Séverine van Tuyll van Serooskerken, Adviseur PR en Communicatie van Lidl Nederland. Jumbo verrast de eerste driehonderd klanten met een bos bloemen. Ook krijgen alle klanten die voor minimaal twintig euro aan etenswaren inslaan een appeltaart mee naar huis.

Jumbo

,,De nieuwe Jumbo zal haar klanten straks ook een eigen stomerijservice bieden en consumenten kunnen er terecht voor een uitgebreid assortiment aan Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en halal producten”, vertelt persvoorlichter Sophie Stigter.

Lidl

,,Het nieuwe filiaal van Lidl kenmerkt zich door vele milieuvriendelijke- en energiezuinige aspecten. Zo is er bij de bouw van het filiaal onder meer gebruik gemaakt van de meest duurzame bouwproducten. Ons pand wordt verlicht met LED-verlichting. Natuurlijk profiteren onze klanten van het voordeel van deze energiezuinige manier van ondernemen. Want wat wij besparen, krijgen onze klanten terug in de vorm van een beter milieu en de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs,” zegt Van Tuyll van Serooskerken.

Gevaarlijke situaties

Buurtbewoners stonden niet direct te springen toen de plannen voor beide supermarkten werden aangekondigd. Zij vreesden voor gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan als vrachtwagen de winkels moeten bevoorraden. Volgens de supermarkten gaat dit om twee tot drie keer per dag. Ook denken de bewoners dat er hinder ontstaat door klanten die parkeren in de buurt van de supermarkten. Hun bezwaren hebben de supermarkten niet tegen gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
West kan ‘hart ophalen’ met twee nieuwe supermarkten
Sluiten