Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 19 mei 2015 / 12:01 uur

Vrouwen zetten vrouwen aan tot seks met vreemden

Twee Hongaarse vrouwen moeten in ons land de cel in omdat zij in Amsterdam drie jonge vrouwen hebben uitgebuit als prostituees. De slachtoffers moesten voortdurend seks hebben met wildvreemde mannen en het geld dat dat opdracht aan de vrouwen overdragen.

De officier van justitie eiste dan ook celstraffen van respectievelijk 30 en 27 maanden. De twee vrouwen van 27 en 37 hebben volgens de officier geprofiteerd van het geld dat die vrouwen verdienden door dag in dag uit seks te hebben met wildvreemde mannen.

Geen romantiek

Die uitbuiting vond plaats op de Wallen. ”De Wallen bieden geen romantiek, de Wallen bieden vooral uitbuiting, vormen van geweld en grote angst,” aldus de officier. ”Er zijn inmiddels diverse voorbeelden van strafrechtelijke onderzoeken te noemen waaruit blijkt dat met de tot enkele jaren geleden heersende romantische gedachte bij de Wallen voor eens en voor altijd afgerekend moet worden. Mensenhandel is een ernstig feit dat in hoge mate de persoonlijke integriteit en vrijheid van personen schendt. In het geval de mensenhandel betrekking heeft op de prostitutie is ook sprake van een grove inbreuk op de lichamelijke integriteit.”

Lees ook: Raamprostituees omringd door louche uitbuiters

Grote zaak

De zaak tegen de twee vrouwelijke verdachten maakt deel uit van een grotere strafzaak waarbij ook vier mannen op verdenking van mensenhandel, uitbuiting van vrouwen in de prostitutie en lidmaatschap van een criminele organisatie voor de rechter moeten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouwen zetten vrouwen aan tot seks met vreemden
Sluiten