Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 19 mei 2015 / 10:43 uur

Van Gogh inspireert kunstenaars van nu

Drie doodshoofden met een verfkwast, een collage van verliezende krasloten en een set sportprijzen: het zijn enkele van de kunstwerken die zijn geïnspireerd door Vincent van Gogh (1853-1890). Het Van Gogh Museum in Amsterdam vroeg 23 hedendaagse kunstenaars en schrijvers uit binnen- en buitenland iets te maken waarin de bezieling van de beroemde kunstenaar terugkomt. Voor ieder van hen werd een brief van Van Gogh geselecteerd, die diende als inspiratiebron.

Lees ook: Nog meer Van Gogh Relievo’s in Hotel Okura

Onder anderen Viviane Sassen, Anish Kapoor en Arnon Grunberg deden mee aan het project. De schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties, brieven, gedichten, foto’s en video’s zijn vanaf woensdag te zien op de tentoonstelling ‘When I Give, I Give Myself’. Met de expositie wil het museum laten zien dat Van Gogh 125 jaar na zijn dood nog steeds blijft inspireren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Van Gogh inspireert kunstenaars van nu
Sluiten