Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 25 mei 2015 / 07:30 uur

Van der Laan sluit koffiehuis na wapenvondst

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft een koffiehuis in Amsterdam laten sluiten nadat bij een controle van de politie drie bezoekers een vuurwapen bij zich bleken te hebben. Dat liet een woordvoerder van de burgemeester zaterdagavond weten.

Lees ook: Goed opletten geblazen in ‘getto’ dat Amsterdam heet

Vuurwapens

In het koffiehuis Gulum aan het Dijkgraafplein in Amsterdam Nieuw-West werden vrijdagavond zeven mensen aangehouden. Behalve de vuurwapens werd bij iemand ook nog een steekwapen aangetroffen.

Daarnaast werden tijdens de controle computers aangetroffen die werden gebruikt voor illegaal gokken alsmede grote geldbedragen die daarbij zouden zijn gebruikt. Twee mensen bleken geen geldige verblijfsvergunning te hebben. De sluiting, die al is ingegaan, is voor onbepaalde tijd.

Woningen

Na het uitkammen van het koffiehuis werden vier woningen in Amsterdam-West doorzocht. Daar kwamen een automatisch wapen, patroonhouders, losse munitie, stroomstootwapens en verdovende middelen boven water. Nog drie mensen werden aangehouden. De tien arrestanten variëren in leeftijd van 28 tot 62 jaar.

De politie kwam in actie na een tip dat er mensen met vuurwapens in het koffiehuis zouden zijn. In het onderzoek naar de reeks liquidaties in de stad controleert de politie dit soort ‘sleutelplaatsen’, waarvan bekend is dat er zich vaak criminelen ophouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Laan sluit koffiehuis na wapenvondst
Sluiten