Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 14 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdammers in Britse cel voor drugs

Twee mannen uit Rotterdam moeten in Groot-Brittannië de cel in omdat ze betrokken waren bij een grote drugsdeal. Een 49-jarige man kreeg zeventien jaar celstraf, een 46-jarige man werd veroordeeld tot veertien jaar. Drie Britse handlangers kregen kortere straffen, een vierde Brit wacht nog op zijn vonnis. Dat meldde de Britse National Crime Agency donderdag.

De criminelen smokkelden onder meer cocaïne, sterke skunk-cannabis en cannabishars. Ze werden al een tijdje in de gaten gehouden. Eind vorig jaar hield de Britse politie drie bestelbusjes tegen in Ashford, niet ver van Dover, aan de zuidoostkust van Engeland. In de busjes vonden agenten ongeveer 500 kilo cannabis en vijf kilo cocaïne, verstopt tussen de bakolie. De drugs zouden miljoenen waard zijn geweest.

De Britten spraken van een "enorme drugsvangst". Volgens de politie hadden de mannen zelfs een nepwebsite voor hun oliebedrijf gemaakt, als dekmantel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammers in Britse cel voor drugs
Sluiten