Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 11 mei 2015 / 13:20 uur

Rotterdam krijgt eigen ‘superheldenteam’

New York heeft de Avengers, Londen heeft Excakur: dus vonden de studenten van het Grafisch Lyceum dat Rotterdam ook een superheldenteam nodig had. Op 22 mei wordt TEAM10, een comic met Rotterdamse helden die zich afspeelt rond bekende hotspots van de Maasstad, gelanceerd.

Lees ook: In beeld: stripfanaten op Dutch Comic Con in Utrecht

Getekend door studenten van het Grafisch Lyceum en geïnitieerd door de Rotterdamse uitgever Mesj Media is de comic een project vóór en dóór Rotterdammers. Alle opbrengsten van de comic, die 3,50 euro kost, gaan naar het goede doel Stichting Jarige Job. Wederom een Rotterdams initiatief.

Aboutaleb als superheld

Op 22 mei wordt de comic gelanceerd op de Euromast. Burgemeester Aboutaleb neemt het eerste exemplaar in ontvangst. In de comic geeft Aboutaleb, als burgervader van de stad, leiding aan het superheldenteam. Nadat de burgemeester van Rotterdam de comic in ontvangst neemt, wordt hij benoemd tot superheld.

Vanaf juni is de comic online én door heel Rotterdam te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt eigen ‘superheldenteam’
Sluiten