Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 4 mei 2015 / 14:35 uur

‘Op z’n Rotterdams’: drie dagen feest

Rotjeknor is een nieuw driedaags evenement rijker: ‘Op z’n Rotterdams’. Op 29, 30 en 31 mei is het de bedoeling dat bezoekers via een speciaal gecreëerde route de vijf bekendste Rotterdamse hotspots bezoeken.

Lees ook: Eerst stilte, dan feest en vertier in Rotterdam

De Markthal, Koopgoot, het Grote Kerkplein, de Kruiskade en het Binnenwegplein – deze vijf ‘hotspots’ worden drie dagen lang verbonden door kunst, cultuur en food & fashion. Dave von Raven van The Kip opent het feest, samen met wethouder Struijvenberg. The Kik zal vervolgens het publiek met een ‘sfeervol’ optreden vermaken.

Van Kruiskade tot Madison Avenue

Tijdens het festival worden verschillende hotspots omgetoverd tot internationale thema’s. De Kruiskade wordt omgedoopt in de Madison Avenue op New York: er zijn fashionshows te zien en je tegoed doen aan een American Pop Up Diner. Op de Lijnbaan vindt je straatartiesten die je het gevoel moeten geven dat je op de Ramblas in Barcelona loopt.

Kookgoot

De Koopgoot wordt omgedoopt tot ‘de Kookgoot’. Zes Rotterdamse horecabedrijven openen tijdens het evenement tijdelijke restaurants. Het initiatief voor ‘Op z’n Rotterdams’ komt van Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor een herkenbare verbinding van het Stadscentrum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Op z’n Rotterdams’: drie dagen feest
Sluiten