Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 21 mei 2015 / 08:36 uur

Onveilige onderdoorgangen worden bedrijfsruimtes

Er is eindelijk overeenstemming bereikt over wat er moet gebeuren met de onveilige onderdoorgangen aan de Osdorper Ban. De onderdoorgangen in Nieuw-West zijn volgens het stadsdeel al jaren een favoriete plek voor hangjongeren en trekken veel zwerfvuil aan. ,,Ik ben erg blij met deze belangrijke mijlpaal voor de leefbaarheid en veiligheid in dit gebied”, vertelt stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud.

Lees ook: Goed opletten geblazen in ‘getto’ dat Amsterdam heet

Transformeren

Het stadsdeel wil de onderdoorgangen laten transformeren tot bedrijfsruimtes. De vastgoedontwikkelaar moet hiervoor gestimuleerd door worden door het Stadsdeel. Daarom stelt zij daar een bedrag van 75.000 euro voor beschikbaar.

Crimineel gedrag

De Osdorper Ban gaat al geruime tijd gebukt onder een groep jongeren die voor overlast zorgen of crimineel gedrag vertonen. ,,Ze bevinden zich daar niet allemaal tegelijkertijd, maar wisselen elkaar vaak af. Daarom zetten we verschillende interventies in om de Osdorper Ban veiliger te maken”, zegt het Stadsdeel. Zo werd laatst een grote controle gehouden bij de horecazaken op deze plek.

Start

Na de aanvraag van de omgevingsvergunning moet de bouw in het najaar van 2015 starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onveilige onderdoorgangen worden bedrijfsruimtes
Sluiten