Metro
Metro Binnenland 1 mei 2015 / 09:44 uur

NS deelt tulpen uit bij sluiten poortjes Rotterdam

Conducteurs, machinisten en andere spoormedewerkers hebben vanochtend de laatste poortjes van Rotterdam Centraal gesloten. Reizigers kunnen het station nu alleen nog betreden of verlaten met een geldig vervoersbewijs.

Lees ook: NS’ers sluiten vrijdag de poortjes op Rotterdam CS

Tulpen als pleister op de wond

Om de bezoekers van het Rotterdamse centraal station te wijzen op de sluiting van de poortjes deelde de NS tijdens de ochtendspits tulpen uit aan reizigers. Ook zijn er speciale teams aanwezig om mensen te informeren en assisteren.

Primeur

Rotterdam Centraal is het eerste grote station waar de poortjes voor niet-reizigers dicht zijn. Aanvankelijk zou dat over twintig weken pas gebeuren, maar na de recente geweldsincidenten tegen NS-personeel is de datum vervroegd.

Maatregel

De maatregel is bedoeld om het zwartrijden in de trein zoveel mogelijk tegen te gaan. Vaak zijn het zwartrijders die spoorwegpersoneel bedreigen en mishandelen. In de loop van het jaar volgen nog meer stations waar de poortjes dichtgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS deelt tulpen uit bij sluiten poortjes Rotterdam
Sluiten