Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 25 mei 2015 / 07:49 uur

Lidl start pilot in Amsterdam met elektrisch rijden

Lidl neemt als eerste supermarkt een stap in 100 procent elektrisch transport. De supermarktketen is een pilot gestart in Amsterdam. Er is geïnvesteerd in een volledig elektrische vrachtwagen die de filialen in Amsterdam vanaf het distributiecentrum gaat bevoorraden.

Lees ook: West kan ‘hart ophalen’ met twee nieuwe supermarkten

Belangrijke stap

De supermarktketen wil graag bijdragen aan een leefbare stad, waar de filialen schoon, stil en veilig worden bevoorraad. ,,Met deze pilot in Amsterdam wordt een belangrijke stap gezet in het bevoorraden van de toekomst”, aldus Laurent-Jan van den Ham, Manager Transportlogistiek van Lidl Nederland.

Startschot

Op vrijdag 22 mei werd de nieuwe 100% elektrische vrachtwagen ‘op groene wijze’ gedoopt door Abdeluheb Choho, wethouder duurzaamheid van Amsterdam, en heeft de wagen zijn eerste meters aflegelegd. ,,Een mooie eerste stap van Lidl. Amsterdam heeft ongeveer 130 supermarkten die per dag meerdere malen worden bevoorraad met grote dieselvrachtwagens. Voor de gezondheid van Amsterdammers en leefbaarheid van de stad, is het van groot belang dat ook de supermarktbranche uitstootvrij wordt. Lidl bewijst dat het kan en ik ga ervan uit dat dit een startschot is voor alle andere Amsterdamse supermarkten om ook te kiezen voor schone bevoorrading”, aldus wethouder Choho.

Vierde stad

Amsterdam is de vierde stad, na Stockholm, Zürich en Berlijn, waar Lidl deze pilot doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lidl start pilot in Amsterdam met elektrisch rijden
Sluiten