Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 7 mei 2015 / 14:05 uur

‘Gebruik leegstaande terreinen voor festivals’

Op leegstaande (industrie)terreinen in Amsterdam moeten festivals gehouden kunnen worden. Nu vinden deze evenementen vaak op dezelfde plekken plaats, terwijl er veel te winnen is buiten de geijkte locaties, stelt D66. „Festivalorganisatoren kunnen daar met meer vrijheid een feestje organiseren zonder dat de buurt er last van heeft”, zegt D66-raadslid Marijn Bosman.

Geschikt

De coalitiepartij heeft het stadsbestuur donderdag gevraagd onderzoek te doen naar geschikte locaties. De festivalindustrie groeit, maar locaties waar nu veel festivals worden gehouden, zoals Riekereiland en Zeeburgereiland, zijn straks niet beschikbaar omdat hier gebouwd gaat worden. Als alternatief denkt Bosman aan Westpoort bij de haven en Amstel III voorbij Gaasperplas.

Lees ook: Waar kunnen de Amsterdamse voetjes van de vloer?

„Door hier festivals te houden, geef je organisatoren de kans hier duurzaam in te investeren en de benodigde infrastructuur aan te leggen voor een professionele festivalindustrie”, vult Reinier van Dantzig Bosman aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Gebruik leegstaande terreinen voor festivals’
Sluiten