Lucette Mascini
Lucette Mascini Binnenland 4 mei 2015 / 13:15 uur

Eigenaar pand koffiebar Espressodates zwaar getergd

De eigenaar van het pand waar koffiebar Espressodates zit vindt dat er een hetze tegen hem gevoerd wordt. „ Ik ben er kapot van”, aldus Mohammed Bouchiba.

Afgelopen weekend startte de verontwaardigde Schiedammer Stijn Brinkhaus op Facebook een boycot tegen de eigenaar van het pand die de koffiebar eruit wil zetten om er zelf een zaak te beginnen.

‘Nog nooit in Espressodates geweest’

Zelf is de actievoerder overigens nog nooit in Espressodates geweest. Dat blijkt uit een telefoongesprek van Metro met Brinkhaus. „Maar ik wilde opkomen voor eerlijk zaken doen.”

Inmiddels hebben meer dan 2400 mensen de boycotpagina op Facebook geliket. Dat kwam hard aan bij pandeigenaar Bouchiba.

‘Ik ben over de 50’

„Niemand vertelt mijn verhaal", zegt Bouchiba. „Ik ben al over de vijftig. Ik was maatschappelijk werker en werkte in de procesindustrie. Maar nu ben ik werkloos. Ik sta met mijn rug tegen de muur. Hebt u een baan voor mij? Ik kan niet anders.”

Lees ook: Pand eigenaar zet koffiebar Espressodates eruit

Bouchiba wil dat huurder Espressodates het pand per 1 juni verlaat om er zelf een horecagelegenheid te starten. De huidige huurders zijn des duivels. Ze hebben er naar eigen zeggen 50.000 euro in geïnvesteerd. Daarvan hebben ze 40.000 afbetaald. Er is dus nog een schuld over van 10.000 euro.

30.000 euro

Bouchiba wil met hen om de tafel gaan zitten om de ruzie op te lossen. Maar hij wil niet op voorhand zeggen dat hij het resterende bedrag gaat terug betalen aan de eigenaren van Espressodates. „Ik heb er zelf ook 30.000 in zitten. We hebben het dak vernieuwd en de buitenmuren gezandstraald. De raamkozijnen zijn geschilderd.”

Ook wil hij geen koffiebar beginnen. „Ik kan niet concurreren met Espressodates. De eigenaresse is hier opgegroeid en heeft allerlei contacten met de buurt en de gemeente. Dat heb ik allemaal niet.”

Compagnon heeft meerderheidsaandeel

Bouchiba woont in Limburg en kreeg enkele jaren geleden de kans om het pand te kopen met een compagnon die een meerderheidsaandeel heeft in het pand op de hoek van de Tweede Middellandstraat en de Heemraadsingel.

Van de huuropbrengst van 1800 euro per maand kan hij niet leven zegt hij. „Ik krijg niet alles. Een deel gaat naar mijn compagnon.”

‘Geen weg terug’

De eigenaren van Espressodates gaan zeker in gesprek met Bouchiba als hij hen uitnodigt, zegt mede-eigenaar Ferukh Ahmed. „Maar terug in het pand gaan we niet. Er is geen weg terug. We zijn al begonnen met de verbouwing van onze nieuwe locatie aan de Eerste Middellandstraat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eigenaar pand koffiebar Espressodates zwaar getergd
Sluiten