Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 19 mei 2015 / 12:51 uur

Een nieuw Rotterdams biertje voor het goede doel

Serviceclub Rotaract Aan de Maas brengt een nieuw biertje, de ’Rotterdamse Kik’, op de markt. De opbrengst gaat naar een goed doel. Metro sprak voorzitter Christa Pietersen.

Lees ook: Man bouwt woning vol bierblikjes

Hoe kwamen jullie op het idee voor de Rotterdamse Kik?
We zijn een serviceclub en elk jaar verzinnen we een nieuw project om geld voor een goed doel op te halen. Daar proberen we zo origineel mogelijk in te zijn. Vorig jaar organiseerden we een technofeest, dit jaar brouwen we een biertje. Met de opbrengst halen we geld op voor Stichting Laat Ze Maar Lachen. Zij organiseren dagjes uit voor kinderen in Rotterdam, waarvan de ouders zelf geen geld hebben om het te betalen.

Wat maakt de Kik Rotterdams?
De Kik is een licht, zomers biertje. Ook voor niet-bierdrinkers, zoals ik, is ’ie heerlijk! Op de labels zijn bekende Rotterdamse hotspots te zien, zoals de kubuswoningen, de Maas en de Erasmusbrug. Er zit 0,75 liter in de fles, dus je kan er ongeveer vier biertjes uit halen om te delen met je vrienden.

Hoe komen we aan het biertje?
We hebben de helft al verkocht via persoonlijke verkoop, maar we hebben ook wat contacten in de Witte de With die de Kik misschien aan gaan bieden. Uiteindelijk hopen we dat het bier ook in detailwinkels komt te liggen! Op 31 mei wordt De Kik in poppodium Annabel gepresenteerd en iedereen is welkom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een nieuw Rotterdams biertje voor het goede doel
Sluiten