Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 mei 2015 / 11:50 uur

CDA: loonstrookvervalsende hennepcrimineel aanpakken

Het CDA in Rotterdam wil dat burgemeester Ahmed Aboutaleb in gesprek gaat met het Openbaar Ministerie over het aanpakken van hennepcriminelen. Volgens de Stichting veilig Huren kunnen zij in Rotterdam gewoon met valse loonstroken aan een huurwoning komen. De stichting sloeg gisteren alarm nadat een aangifte van valsheid in geschrifte niet in behandeling werd genomen.

Lees ook: Hennepcrimineel met valse loonstrook heeft vrij spel

„Ik was daarover verbaasd”, vertelt CDA-raadslid Danielle Knieriem. De partij krijgt zelf ook meldingen binnen van hennepkwekerijen in duurdere huurwoningen. „Het beperkt zich niet meer tot de rotte wijken van de stad.” Volgens haar moet dat echter wel worden aangepakt vanwege potentieel brandgevaar en overlast.

Binnenkort wordt er in de raadscommissie gesproken over het wietbeleid in de stad. Knieriem gaat deze zaak van de valse loonstroken inbrengen. „Wij gaan niet over het Openbaar Ministerie, maar ik hoop dat de burgemeester dit wel wil aankaarten bij de hoofdofficier van justitie.” Volgens het CDA-raadslid mag het aanpakken van loonstrookvervalsende criminelen wel wat hoger op de prioriteitenlijst. „Als je wilt dat mensen prettig kunnen wonen in de stad en je wilt woonoverlast tegengaan, dan zijn dat twee goede redenen om dit soort zaken op te pakken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CDA: loonstrookvervalsende hennepcrimineel aanpakken
Sluiten