Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 19 mei 2015 / 10:33 uur

Burgemeester laat Amsterdammers 24 uur lang dansen

De voeten in Amsterdam kunnen binnenkort dag en nacht van de vloer. Drie Amsterdamse nachtclubs krijgen van burgemeester Van der Laan een vergunning om hun deuren 24 uur lang open te houden. ,,In totaal zijn er dertien uiteenlopende concepten ingediend door clubs die zo’n vergunning willen”, schrijft Van der Laan.

Lees ook: Trouw en de Tolhuistuin worden 24 uur clubs

Nieuwe club

Volgens De Telegraaf beginnen de mensen van het befaamde Trouw binnenkort een nieuwe club aan de Doctor Jan van Breemenstraat in West. Deze club zal straks een 24-uursvergunning krijgen. Daarnaast krijgen ook Radion in West en Cruquiusgilde in Oost zo’n vergunning.

Aanjager

Volgens de burgemeester is de vraag zo groot, dat er besloten is om in totaal vijf clubs toestemming te geven om mensen er 24 uur per dag te laten dansen. Ook dient de branche als aanjager van het nachtleven, zegt de burgemeester. ,,De Gemeente Amsterdam voert op dit moment verschillende pilots uit in de stad met het verruimen van de openingstijden. Met het uitvoeren van de pilots wordt steeds gezocht naar de balans tussen wonen, werken en recreëren in de stad”, vertelt hij. De resultaten worden volgens hem gebruikt bij het verder vormgeven en het verrijken van het Amsterdamse nachtleven.

Naast de drie bovengenoemde clubs heeft de Tolhuistuin in Noord al een 24-uursvergunning en heeft Toren Overhoeks deze eerder al toegezegd gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester laat Amsterdammers 24 uur lang dansen
Sluiten