Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 21 mei 2015 / 14:37 uur

Amsterdammer kiest bloemen voor mensen via Facebook

De Amsterdamse bloemist Dennis Lanzaat gebruikt sinds woensdag socialmediaprofielen om persoonlijke boeketten samen te stellen. Vorig jaar opende hij zijn eigen bloemenwinkel aan de Bilderdijkstraat en vanaf donderdag kiest hij de juiste bloemen voor je uit door je online te bekijken. Op basis van je profiel op social media maakt Lanzaat vervolgens een ‘Facebooket’.

„Ik kijk vooral naar foto’s van wat mensen mooi vinden, hun thuis of bedrijf”, verklaart Lanzaat zijn werkwijze. „Klanten die van bloemen houden hebben bijna altijd wel een foto van mooie bloemen op hun profiel staan. Dan heb ik meestal al een aardig idee. Een uitbundig boeket voor een uitbundig type, een veldboeket voor een persoon met veel foto’s van landschappen van vakantie’s.”

Aanmelden

Wie regelmatig een boeket thuis of op kantoor bezorgd wil hebben, kan zich aanmelden via de website. Hierna neemt de bloemist een kijkje op je Facebookpagina, bedrijfswebsite of ander online profiel. Op deze manier zet hij je persoonlijke stijl om in een passend boeket. De boeketten worden kant-en-klaar geleverd. Tot nu toe zijn de reacties volgens Lanzaat positief. „Zoals die keer dat een vrouw zei dat ik haar beter snapte dan haar man. Die kwam alleen maar aan met afdankertjes van de supermarkt. Ze vond het jammer dat ze niet 20 jaar jonger was en ongehuwd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdammer kiest bloemen voor mensen via Facebook
Sluiten