Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 4 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

20.000 mensen verwacht bij Dodenherdenking op de Dam

Op de Dam wordt maandagavond weer stilgestaan bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen sinds de Tweede Wereldoorlog. Om 20.00 uur worden zij met twee minuten stilte herdacht.

Lees ook: ‘Droge dodenherdenking, natte Bevrijdingsdag’

In bijna het hele land wordt stilgestaan bij de schade die de Tweede Wereldoorlog bij velen heeft aangericht. Zo’n 95 procent van de Nederlanders is daadwerkelijk stil om 20.00 uur, zo bleek uit een onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn ook aanwezig zijn bij de herdenking. Premier Mark Rutte houdt een toespraak bij het Nationaal Monument op de Dam.

Noodverordening

Vanaf 17.30 uur tot 22.00 uur geldt er op de Dam een noodverordening, wat betekent dat mensen zich niet binnen het afgezette veiligheidsgebied mogen begeven. Ook is het verboden om op balkons of daken te staan. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei verwacht ruim 20.000 belangstellenden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
20.000 mensen verwacht bij Dodenherdenking op de Dam
Sluiten