Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 27 mei 2015 / 13:57 uur

1,5 jaar cel voor fraudeur American Express

Een voormalige inkoper van American Express moet anderhalf jaar de cel in voor grootschalige fraude en oplichting van zijn werkgever. De rechtbank in Amsterdam achtte woensdag bewezen dat de 56-jarige Amsterdammer Arno T. vele tonnen heeft achterovergedrukt bij de creditcardmaatschappij.

Lees ook: Veilingsite eBay gaat betaaldochter PayPal afsplitsen

83 auto’s

T. kocht op kosten van de zaak verspreid over een periode van ruim acht jaar voor bijna 8,6 ton 83 auto’s bij een leasemaatschappij, die hij privé doorverkocht via een autodealer. De opbrengst stak hij in eigen zak. Bovendien liet de werknemer onder meer privéauto’s repareren, waarbij hij de garage vroeg een ander kenteken op de factuur te zetten en de rekening naar American Express te sturen. Ook schafte hij telefoons en tablets voor eigen gebruik aan met geld van zijn werkgever.

Taakstraf

Medeverdachte Jérôme K. (44) uit Zandvoort kreeg een taakstraf van 180 uur. K. werkte met T. samen door facturen aan de creditcardmaatschappij te versturen voor tientallen niet geleverde telefoons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1,5 jaar cel voor fraudeur American Express
Sluiten