Job Halkes
Job Halkes Binnenland 1 apr 2015

‘Weer illegaal schilderwerk op Rotterdams monument’

Opnieuw is er ophef over het zonder vergunning schilderen van een monumentaal gebouw. Nadat eerst het voormalige gemeentearchief op de Mathenersserlaan wit werd geschilderd is nu de Prinsekerk in Rotterdam-Noord ten prooi gevallen aan schildersdriften. De VVD heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

Volgens VVD-raadslid Antoinette Laan is er ook ditmaal een burger geweest die de gemeente heeft gewaarschuwd, maar is er geen actie ondernomen. „Nadat de buurtbewoner eerst contact had opgenomen met de gemeente maar geen reactie kreeg, gaf de buurtbewoner de tip door aan de VVD,” aldus Laan. De partij is vervolgens zelf op onderzoek uitgegaan en constateerde dat er geen vergunning is verleend voor het schilderwerk. „Dit is de tweede keer in korte tijd dat er een monument is beklad met verf waarvoor geen vergunning is verleend.”

Lees ook: Opheldering over schilderwerk Angolees Consulaat

Laan heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd. Zo wil ze onder meer weten waarom de melding van de bewuste burger niet serieus is genomen. En dat terwijl de gemeente begin deze maand beterschap beloofde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Weer illegaal schilderwerk op Rotterdams monument’
Sluiten