Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 21 apr 2015 / 09:01 uur

Vrienden van het Vondelpark willen boycot barbecues

Als het aan de Vereniging Vrienden van het Vondelpark (VVVP) ligt, is het straks gebeurd met de barbecuepret in het Vondelpark. De belangenvereniging heeft ondertussen al een oproep gedaan aan Paul Slettenhaar, voorzitter van Stadsdeel Zuid.

Lees ook: Asielzoekers nemen intrek in Vondelpark

Noodzakelijk

De vereniging denkt dat het verbod zal helpen om vervuiling van het park tegen te gaan. In een brief aan stadsdeel Zuid schrijven ze dat ‘het huidige tolerante bbq-experiment’ moet stoppen. De vereniging is nooit happig geweest op het huidige barbecuebeleid dat uit 2011 stamt. Vanaf toen mocht op een aantal plekken in het park worden gebarbecued. De VVVP stemde toen in met het experiment, omdat het plan volgens hen redelijk was. ,,Nu blijkt dat de overlast onevenredig groot is, moet de gemeente accepteren dat de proef uitwijst dat een bbq-verbod noodzakelijk is”, zo is te lezen op hun Facebookpagina.

Afgeleefd festivalterrein

Na de eerste warme dagen van dit jaar, heeft het park inderdaad te lijden gehad van de ‘massale eet- en drinkpartijen’. Volgens de vereniging gaan planten en grasvelden kapot, eten huis- en parkdieren van de ongezonde vette restjes en lopen kinderen en honden gevaar door glasscherven. ,,Op sommige plekken lijkt het monumentale Vondelpark ‘s ochtends op een afgeleefd festivalterrein.”

Stadsdeelvoorzitter Slettenhaar zegt dat de mogelijkheden beperkt zijn om het park schoon te houden. De gemeente beslist hoeveel geld beschikbaar wordt gesteld voor de schoonmaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrienden van het Vondelpark willen boycot barbecues
Sluiten