Metro
Metro Binnenland 29 apr 2015 / 14:40 uur

UberPOP ‘wil overheid tegemoetkomen’

De verboden taxidienst uberPOP zegt de overheid tegemoet te willen komen door aanvullende eisen aan zijn chauffeurs te stellen. Die zullen taxi-examens bij het CBR moeten afleggen, een officiële chauffeurskaart met KIWA-keurmerk moeten hebben en een geneeskundige verklaring moeten kunnen tonen.

Lees ook: Rechter legt Uberpop-chauffeurs boetes op

Vergunning

Via de app uberPOP kunnen particulieren taxiritjes aanbieden die goedkoper zijn dan reguliere taxi’s. Drie ‘snorders’ van het bedrijf kregen eerder deze maand boetes opgelegd omdat zij werkten zonder vergunning. Het OM begon daarop een onderzoek om vast te stellen of Uber zich schuldig maakt aan het bedrijfsmatig organiseren van illegaal personenvervoer.

Nieuwe eisen

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport, die toezicht houdt op veiligheid en legaliteit van het taxivervoer, wordt de dienst uberPOP door de nieuwe eisen aan de chauffeurs niet legaal. De wet stelt namelijk niet alleen normen voor de chauffeurs, maar ook voor de auto’s die voor taxidiensten worden gebruikt. Zo moet het voertuig beschikken over een zogeheten taxameter en een blauwe kentekenplaat.

Reageer op artikel:
UberPOP ‘wil overheid tegemoetkomen’
Sluiten