Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 2 apr 2015 / 10:00 uur

Uber-medewerker gearresteerd in Amsterdam

Een medewerker van de taxi-app Uber is donderdagochtend aangehouden in Amsterdam. ”Deze persoon wilde opzettelijk geen medewerking verlenen”, verklaarde een woordvoerster van De Inspectie Leefomgeving en Transport. De inspectie heeft de medewerker meegenomen voor verhoor en kreeg daarbij assistentie van de politie.

Lees ook: Inspectiedienst doet inval bij taxidienst Uber

Inspecteurs waren opnieuw op bezoek bij het hoofdkantoor van Uber voor aanvullend onderzoek. Een week geleden deed de inspectie een inval bij de internettaxidienst om inzage te krijgen in de administratie van de taxidienst Uberpop, waarbij particulieren zonder taxivergunning met hun eigen auto taxiritten aanbieden.

Administratie

De inspectie miste nog wat administratie en kwam daarom terug. De gearresteerde medewerker zou een deel van de administratie niet willen afgeven. Met de inval willen de inspecteurs een beeld krijgen van ”de totale omvang van illegale taxichauffeurs van Uberpop”. De activiteiten van de taxidienst zijn vorig jaar verboden, maar desondanks rijden de chauffeurs nog steeds door.

Uber wilde niet reageren op de aanhouding van de medewerker.

Reageer op artikel:
Uber-medewerker gearresteerd in Amsterdam
Sluiten