Ruben Eg
Ruben Eg Binnenland 23 apr 2015 / 13:20 uur

Trein, metro mijden station RAI ook deze Koningsdag

Er stoppen, net als vorig jaar, op Koningsdag geen treinen en metro’s op het Amsterdamse station RAI. Bezoekers van de Oranjefeesten in de RAI en het Olympisch Stadion moeten in- en uitstappen op station Amsterdam-Zuid.

NS adviseert alleen bezoekers aan de vrijmarkten en festiviteiten in het centrum van Amsterdam via het centraal station te reizen. Zij worden hier, net als op Amsterdam Sloterdijk, door de vervoerder ‘op originele wijze’ gewezen op de kortste looproute.

Lees ook: Extra camera’s tegen spoorlopers op Koningsdag

Reisadvies

Bezoekers aan de overige feesten in Amsterdam kunnen volgens NS beter op het dichtstbijzijnde station uitstappen. Ook reizigers naar Schiphol wordt geadviseerd om niet op Amsterdam Centraal in te stappen, maar een ander station te kiezen en rekening te houden met langere reistijd naar de luchthaven.

Alle internationale treinen en Intercity direct-verbindingen stoppen op Koningsdag niet op Amsterdam Centraal. Zij rijden tot en vanaf de omliggende stations Schiphol, Utrecht Centraal en Amersfoort.

Schoonmaak

Om de vuiloverlast tegen te gaan, zet NS net als vorig jaar op het stationsplein van Amsterdam Centraal extra afvaleilanden. Ook bij Amsterdam Zuid worden deze neergezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trein, metro mijden station RAI ook deze Koningsdag
Sluiten