Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 23 apr 2015 / 11:07 uur

Tot diep in de nacht drank bestellen met de Bierlijn

Rotterdam heeft er een nieuwe nachtelijke bierkoerier bij: Bierlijn Rotterdam. Sinds kort neemt Gurmit Gurwara, eigenaar van de veel door studenten geraadpleegde service, bestellingen op vanuit zijn slijterij. Dit laatste is ook gelijk het verschil met het elftal andere bierkoeriers in Rotterdam: „We hebben de grootste voorraad,” vertelt Gurwara.

Lees ook: Biergarten brouwt twee eigen biertjes

Daarbij komt dat andere bierkoeriers alleen alcohol mogen rondbrengen met een maximaal alcoholpromillage van 15 procent. Omdat Gurwara een slijterij heeft, mag hij met zijn vergunning wel alle soorten alcohol leveren. „Het is ons doel om binnen een half jaar ongeveer 60 bestellingen per avond te ontvangen,” hoopt de slijterijeigenaar. Op dit moment zijn dat er 10 tot 20 per avond, maar via een radiocampagne hoopt de Bierlijn meer naamsbekendheid te genereren.

Minderjarig

Op donderdag kun je vanaf 19.00 tot 01.00 bij de Bierlijn terecht wanneer jij en je vrienden per ongeluk toch door de voorraad heen zijn, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 5 uur ’s ochtends. Leveren aan minderjarigen is uit den boze volgens Gurwara: „Onze koeriers vragen bij twijfel over of degene die het bier besteld heeft ouder dan 21 is, gewoon om de identiteitskaart.” Wanneer de besteller te jong is, krijgt ‘ie volgens Gurwara wel zijn geld terug.

Lees ook: Minderjarige koopt gemakkelijk drank

Groter en goedkoper

Op de site is er keuze uit achthonderd verschillende soorten drank en men kan ook slechts één krat bestellen, wat volgens Gurwara bij weinig andere bierkoeriers kan. „Wat onze voorraad betreft zijn we de grootste bierkoerier van Rotterdam, en een van de grootste in Nederland,” vertelt Gurwara. „Andere bierkoeriers kopen vaak in vanuit een supermarkt, dus wij zijn ook nog eens goedkoper dan de meesten.” De bierkoerier bezorgt in heel Rotterdam, Barendrecht, Hoogvliet en Poortugaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tot diep in de nacht drank bestellen met de Bierlijn
Sluiten