Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 15 apr 2015 / 19:33 uur

Rotterdam zegt nee tegen Europese Spelen 2019

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad zegt nee tegen het binnenhalen van de Europese Spelen in 2019. Sportkoepel NOC*NSF wil het evenement dolgraag met negen steden en vijf provincies naar Nederland halen, maar Rotterdam doet om verschillende redenen niet mee, zo werd woensdagmiddag duidelijk tijdens een commissievergadering.

Azerbeidzjan

De eerste editie van de Europese Spelen wordt komende zomer in Bakoe in Azerbeidzjan gehouden (12-28 juni). Het nieuwe, vierjaarlijkse sporttoernooi is een initiatief van de Europese Olympische Comités en moet een tegenhanger worden van de Aziatische Spelen en de Pan-Amerikaanse Spelen.

Minister Edith Schippers (Sport) sprak woensdagavond met bestuurders van steden en provincies over onder meer de Europese Spelen. Om die reden wilde de Rotterdamse sportwethouder Adriaan Visser duidelijk weten wat de raad wil. Behalve de VVD waren alle partijen negatief over het idee om de spelen ook in Rotterdam te laten plaatsvinden. Vooral de hoge kosten van 8,4 miljoen is voor met name Leefbaar Rotterdam, de SP en D66 een te hoge horde.

Reageer op artikel:
Rotterdam zegt nee tegen Europese Spelen 2019
Sluiten