Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 apr 2015 / 10:20 uur

Rechter legt Uberpop-chauffeurs boetes op

Drie chauffeurs van de verboden taxidienst Uberpop moeten een boete betalen van 1500 euro. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag beslist, meldde het Openbaar Ministerie in Amsterdam. De chauffeurs mogen geen personen vervoeren zonder vergunning.

Het was de eerste keer dat snorders van Uberpop zich voor de rechtbank moesten verantwoorden voor het aanbieden van illegale taxiritten. Ze kregen van het OM eerder al een boete opgelegd van 1500 euro, maar die weigerden ze te betalen. Daarop werd de zaak naar de rechter gebracht, die de chauffeurs een even hoge boete oplegde.

In Amsterdam zijn de afgelopen tijd 23 chauffeurs gepakt omdat ze werkten voor Uberpop. Via deze app bieden ze taxiritten aan in hun eigen auto. Dit leidt tot grote frustratie bij reguliere taxichauffeurs die aan allerlei eisen moeten voldoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter legt Uberpop-chauffeurs boetes op
Sluiten