Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 apr 2015 / 10:24 uur

Ophef over ‘hakenkruis’ in nieuw logo Schiedam

In Schiedam is ophef ontstaan over een nieuw logo voor de jeneverstad. Volgens sommige politieke partijen is er in het logo een hakenkruis te zien. In de molen van het logo zou het gehate symbool van de Nazi’s te zien zijn.

Volgens D66-raadslid John van Sliedregt slaat het logo de plank mis. „Als je snel kijkt kan het ook hele andere associaties oproepen,” zo zegt hij tegen het AD. Gemeente Belangen Schiedam (GBS) stelt dat het logo waardeloos is.

Niet definitief

Verantwoordelijk wethouder Alexander van Steenderen laat weten dat er nog gesprekken volgen over een definitief logo. Dan kan de raad ook zjn zegje doen.

Op Twitter zijn de reacties verdeeld:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ophef over ‘hakenkruis’ in nieuw logo Schiedam
Sluiten