Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 1 apr 2015 / 15:05 uur

Nog geen 30.000 ‘Burgernetters’ in Amsterdam

Nog geen 4 procent van de Amsterdammers, 29.461 inwoners, heeft zich aangesloten bij Burgernet. Van de vier grote steden staat de hoofdstad daarmee op de derde plaats. Alleen Rotterdam doet het slechter met 2,7 procent.

Hulp

Dat laat burgemeester Eberhard van der Laan weten. Via Burgernet roept de politie de hulp in van burgers na bijvoorbeeld een overval waarbij er een signalement is van de dader(s) of bij vermissingen. In Utrecht doen de meeste mensen mee (5,5 procent), gevolgd door Den Haag (5,4 procent).

Lees ook: Politie faalt met oproep Burgernet

Volgens Van der Laan komt dit mede doordat Utrecht zich als eerste aansloot bij Burgernet en Den Haag voordien SMS Alert hanteerde. Deze deelnemers zijn automatisch gemigreerd naar Burgernet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog geen 30.000 ‘Burgernetters’ in Amsterdam
Sluiten