Lucette Mascini
Lucette Mascini Binnenland 29 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Meer patat en ijs op Witte de Withstraat

Patatboer Ruben Kruit van Fritèz kan opgelucht adem halen. Hij kan een vergunning krijgen om zijn zaak permanent op de Witte de Withstraat te vestigen.

De biologische patatbakker zat zwaar in de rats omdat het lang duurde voordat de burgemeester er een besluit over wilde nemen. Buurtbewoners hadden namelijk bij hem geklaagd over de vele bezoekers van de Witte de Withstraat die elk weekend zouden wildplassen, wildpoepen en braken in hun portieken.

Straattoiletten

Om de overlast te verminderen komen er straattoiletten.

Niet alleen Fritèz krijgt groen licht. Ook de IJssalon mag er een filiaal openen. Dat komt in een pand dat nu leegstaat.

Stad wil geen nachtclubs

Voor horeca uitbaters in het centrum die de hele nacht open willen blijven en daar een vergunning voor willen pakt het besluit van de burgemeester minder positief uit. Het stadsbestuur wil er per aanvraag een besluit over nemen.

Als een bar de hele nacht open is betekent dat soms dat er extra politie nodig is om de openbare orde te bewaren. „Die capaciteit moet er wel zijn", zegt de woordvoerder van de burgemeester.

Lees ook: Gay club De Unie zweet peentjes voor Aboutaleb

Voor gay club De Unie betekent dat er spannende tijden aanbreken. De eigenaar daarvan, Patrick Nijenhuis, investeerde drie ton in de zaak die volgens hem door homoseksuelen in binnen- en buitenland bezocht wordt.

Zij zouden het liefst de hele nacht doorfeesten en daar pas om 01.00 ’s nachts mee beginnen. „Als we dan om 02.00 dicht moeten komen ze niet meer", redeneert Nijenhuis. Dat kost hem omzet.

Uitstel van executie

Nijenhuis kan weliswaar een nachtvergunning voor zijn entertainmentbar aan de Mauritsweg aanvragen, zegt voorzitter Suardus Ebbinge van de gebiedscommissie Centrum. „Maar ik maak me zorgen over de tijd die dat weer gaat kosten. Dat kan wel acht weken duren. En de burgemeester heeft dit besluit al een keer uitgesteld."

Ook baalt hij er stevig van dat de gemeente er negatief tegenover staat.

Patat in de lift

Kruit van Fritèz daarentegen kan zjin geluk niet op. Hij gaat een terras met kunstgras aanleggen en staat op het punt om de contracten van zijn patatbakkers te verlengen. Ook gaat hij nieuwe mensen aannemen.

Zijn zaak zit in de lift. „Ik heb een food truck. Die gaan we meer inzetten, door het hele land heen. Maar de apparatuur maken we hier schoon. We regelen alles vanuit Fritèz.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer patat en ijs op Witte de Withstraat
Sluiten