Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 apr 2015

Man knipt enkelband door en vlucht voor rechter

Een 23-jarige Rotterdammer heeft zijn GPS-enkelbandje doorgeknipt en is op de vlucht geslagen. Bilal B. moest zich vandaag melden bij de rechtbank in Rotterdam, maar schitterde door afwezigheid. De rechter was onverbiddelijk en veroordeelde de man tot 487 dagen cel die hij nog open had staan, weet RTV Rijnmond.

B. voelde waarschijnlijk al aankomen dat hij terug de cel in zou moeten en had daar geen trek in. Hij had zijn voorwaarden voor vrijlating meermalen geschonden en Justitie wilde hem daarom weer terug de cel in hebben. B. kreeg in december 2012 vier jaar cel opgelegd voor twee gewapende overvallen, twee inbraken en een brandstichting. Conform de regels werd hij in oktober 2014, na twee derde van zijn straf, vrijgelaten. Hij kreeg een enkelband, een gebiedsverbod, een meldplicht en een verplichte behandeling voor diverse verslavingen opgelegd.

In januari van dit jaar bleek dat hij zich niet aan alle voorwaarden had gehouden. Zo was hij niet op afgesproken tijden thuis, war hij op plekken geweest waar hij niet mocht zijn en had hij ook cannabis gerookt. De reclassering liet weten klaar te zijn met deze jongen. B. besloot daarom om in de nacht van maandag op dinsdag zijn enkelband door te knippen en te vluchten. De sabotagemelding werd snel opgemerkt, maar de verdachte was al vertrokken.

Mocht B. nu ergens worden opgepakt, dan mag hij de resterende straf weer in de cel uitzitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man knipt enkelband door en vlucht voor rechter
Sluiten