Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 apr 2015 / 13:41 uur

Leuk: Blijdorp heeft een giraffencrèche

Rotterdam is een bijzondere crèche rijker. Diergaarde Blijdorp heeft door een enorme babyboom bij de giraffen zoveel kleintjes, dat de ouders hun handen vol hebben en het wel een crèche lijkt. Net als kinderen spelen de drie lekker met elkaar en leren ze hun omgeving kennen. De jonkies zijn allemaal geboren in een periode van twee weken.

Lees ook: Schattig: Blijdorp filmt geboorte babygirafje

De kinderen hebben wel allemaal dezelfde vader, namelijk Banio. In totaal telt de kudde nu 15 dieren. Volgens Blijdorp is het nu een mooie groep netgiraffen waarin meerdere generaties zijn vertegenwoordigd. Een van de vrouwengiraffes, Anne, had al een dochter. Zij is nu zelf opnieuw moeder geworden, maar ook haar dochter heeft een kleintje gekregen.

De dames in de kudde blijken enorm vruchtbaar. Om te voorkomen dat een bepaalde bloedlijn gaat domineren gaat de dierentuin zorgen voor anticonceptie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuk: Blijdorp heeft een giraffencrèche
Sluiten