Job Halkes
Job Halkes Binnenland 22 apr 2015 / 10:44 uur

Lekkerste bonbon van Nederland in De Markthal

De lekkerste bonbons van Nederland worden verkocht in De Markthal en wel bij De Patissier. Tijdens de tweejaarlijkse wedstrijd werd hun bonbon ‘The Green Spirit’ uitgeroepen tot winnaar. Volgens de jury waren de smaak, de gebruikte technieken en de bijzonder nette manier van werken doorslaggevend.

Streng

Ritchie Soekhlal van De Patissier –met ook een vestiging in Oestgeest – is enorm trots op de prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt. „Het niveau was dit keer enorm hoog. Je krijgt de prijs ook niet zomaar. Een jury met onder anderen een chocoladefunctionaris en een oud-winnaar keurt de bonbon op zeven of acht kenmerken.” De jury let onder meer op originaliteit, aantal, uiterlijk, structuur van het interieur en smaak. Daarnaast is ook de juistheid van gebruikte technieken een belangrijke factor.

Volgens Soekhlal is het een enorme eer voor patissier Boudewijn Nijmeijer, de bedenker van de winnende bonbon. „Het is een prestatie waar we trots op mogen zijn. We krijgen een officieel certificaat waarop staat dat wij de beste bonbon hebben.” Nijmeijer is geen onbekende prijswinnaar. Zo won hij in 2012 ‘De Gouden Gard’ voor beste junior patissier van Nederland. In 2014 pakte hij de ‘The Dutch Pastry Award’, de prijs voor beste patissier van Nederland. „Met deze prijzen op zak gaan we proberen ook internationaal hoge ogen te gooien.”

Smaakcombinatie

Het geheim van de bolvormige bonbon is volgens Soekhlal de unieke smaakcombinatie. „Het is de frisse smaak van de gewaagde combinatie van yuzu en sinaasappel in een blonde citrus carmel”, legt hij uit. „In het hart van de bonbon zit een rijke ganache van Jamaicaanse pepers en kaneel die de bonbon een warm kruidig aroma geeft met een licht pittige ondertoon. Pecannoten en stukjes nougat geven de bonbon de krokante bite. En aan de onderkant zit een laagje Grand Cru melkchocolade.”

De winnende bonbons zitten in een speciale koker verpakt op een chocolade plankje en kosten 14,95 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekkerste bonbon van Nederland in De Markthal
Sluiten