Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 7 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Kogels vlogen door het huis’

Een 20-jarige jongen raakte maandagavond bij een schietpartij aan de Bergselaan in Rotterdam ernstig gewond. Hij werd geraakt in zijn onderlichaam. In zwaar kritieke toestand werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal kogels boorden ook de ruiten van omwonenden door.

Lees ook: Twee schietpartijen regio Rotterdam; 1 dode

„Ik was tv aan het kijken en ik hoorde zo’n 8 knallen. Eerst dacht ik dat het vuurwerk was, omdat je dit niet verwacht, maar daar waren de knallen iets te hard voor,” vertelt een buurtbewoonster. Recht tegenover haar huis deed het schietincident zich rond kwart over negen ‘s avonds voor. De Bergselaan wordt in het midden gescheiden door een paadje met struiken, waar men meestal de hond uitlaat. „Het bloed ligt er nog,” vertelt de vrouw.

Gordijnen dicht

„Ik hoorde op de gang wat glas vallen. Eerst dacht ik er niet zo veel van.” Later bleek er een kogel door de ruit van haar voordeur geknald te zijn. Deze raakte het hout onderaan de trap. Even keek ze vanuit haar woonkamer naar buiten, maar aangezien de kogels in het rond vlogen leek het haar niet verstandig om voor het raam te blijven staan. „Ik heb mijn gordijnen dichtgedaan. Ik zag en hoorde een auto met scheurende banden wegrijden en heb na afloop het slachtoffer onder een dekbed zien liggen. Voor de rest wilde ik er niet veel van zien,” geeft de vrouw toe.

Kogel door de woonkamer

Ook het raam in de woonkamer van de vrouw kwam er niet ongeschonden vanaf. „Er vloog een kogel door, zo recht naar het raam richting de tuin toe. Het ging zo snel dat ik het niet eens merkte.” Pas toen de recherche liet zien waar de kogel heen was gevlogen, realiseerde ze zich dat het heel anders had kunnen aflopen. „Als ik voor die ruit had gestaan, was ik er ook niet heelhuids vanaf gekomen,” weet ze.

Bij haar buurman werd de lamp in de woonkamer geraakt. Ook hij zat al in zijn pyjama tv te kijken. „Normaal gesproken voel ik me heel veilig in deze wijk,” vertelt de bewoonster van de Bergselaan. De politie was snel ter plaatse volgens de vrouw, de ambulance wat minder. „Maar ik hoorde dat er in Ridderkerk ook een schietpartij was, dus ik snap dat ze het nogal druk hadden.”

Lees ook: ‘Ik zag die man dood in zijn auto liggen’

Een 23-jarige man werd door getuigen aangewezen als mogelijke betrokkenen. Hij is aangehouden en er wordt nu door middel van een groot onderzoek uitgezocht wat er precies gebeurd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kogels vlogen door het huis’
Sluiten