Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Ik zag die man dood in zijn auto liggen’

Ridderkerk is afgelopen nacht opgeschikt door een schietpartij op het Seringerplantoen. Op een parkeerplaats werd een man dood gevonden in een auto. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

De schietpartij, die iets na middernacht plaatsvond, is het gesprek van de dag in de wijk. „Ik ging nog even naar de wc en dacht dat ik vuurwerk hoorde”, vertelt een buurtbewoonster van het Seringerplantsoen die staat te kijken naar de plek des onheils. „Het was een serie knallen en toen was het even stil. Daarna hoorde ik een auto wegrijden.”

Lees ook: Twee schietpartijen regio Rotterdam; 1 dode

Een andere buurtbewoner heeft hetzelfde verhaal. „Ik lag al in bed en zette net de tv uit, toen ik knallen hoorde. Op het moment dat ik naar buiten keek reed er een auto weg. Ik ben daarna naar buiten gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Toen hoorde ik de politiesirenes al. Ik heb niet veel gezien, behalve dan dat er een man in die auto lag.” Buurtbewoners denken niet dat het om iemand uit de flat gaat. Niemand herkent de auto.

Volgens mensen uit de flat is het een vrij nette parkeerplaats. „Het is hier geen komen en gaan van drugsrunners of zo”, vertelt een man. „Hooguit wordt er een keertje ingebroken in een auto, maar zelfs dat is al weer een tijdje geleden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Ik zag die man dood in zijn auto liggen’
Sluiten