Metro
Metro Binnenland 8 apr 2015 / 21:05 uur

Hufterboete voor straatvervuilers Rotterdam

Met het verhogen van boetes en het opleggen van werkstraffen wil wethouder Joost Eerdmans (handhaving) het zwerfvuil in Rotterdam aanpakken. Mensen die in het vervolg de openbare ruimte vervuilen, krijgen bij herhalingen steeds hogere boetes opgelegd, tot uiteindelijk 420 euro. Het alternatief is 140 euro boete en een werkstraf van vijf dagen.

Zwerfvuil

Eerdmans is het zwerfvuil zo zat dat hij bij minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie langsgaat om te pleiten voor het verhogen van de landelijke boete van 140 euro voor het vervuilen van de openbare ruimte. Eerdmans noemt zijn initiatief ‘de Rotterdamse Hufterboete’. ”Ik zie te veel troep op straat. Daardoor wordt de stad vies en voelen Rotterdammers zich onveiliger. Dat gaan we aanpakken.”

Lees ook: 12.800 euro boete voor peuken uit raam gooien

Niet alleen zwerfvuil wil hij aanpakken, maar ook het verkeerd aanbieden van huisvuil. De boete daarvoor gaat met 10 procent omhoog naar 125 euro. Bij een tweede overtreding wordt dat 215 euro. Bij een vierde overtreding betaalt de eigenaar van de vuilniszak 500 euro of moet hij of zij drie dagen zwerfvuil opruimen. Mensen die afval op straat gooien krijgen bij een vierde overtreding 420 euro boete of ze betalen 140 euro en krijgen een vijfdaagse werkstraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hufterboete voor straatvervuilers Rotterdam
Sluiten