Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 8 apr 2015 / 09:30 uur

Hakenkruizen getekend in verzorgingshuis Amstelveen

In een verzorgingshuis in Amstelveen zijn in de lift en de centrale hal hakenkruizen getekend. De gemeente reageert geschokt op dit tweede discriminerende incident in korte tijd. Enkele weken geleden waren er zogenaamde ’anti-jodenstickers’ op winkelruiten geplakt.

Weerzinwekkend

„Ik vind dit soort uitingen weerzinwekkend”, reageert burgemeester Mirjam van ’t Veld. „Beseft men wel wat zo’n sticker, hakenkruis of bijvoorbeeld ook de antisemitische spreekkoren van afgelopen weekend tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht-Ajax teweegbrengen bij onze Joodse inwoners?”

Lees ook: Amstelveen geschokt over anti-jodenstickers

Van ’t Veld sprak vorige week een 85-jarige inwoonster die tijdens de oorlog moest onderduiken en haar hele familie is kwijtgeraakt. Door de recente aanslagen en de antisemitische leuzen wordt zij weer herinnerd aan de verschrikkingen in de oorlog, vertelde zij toen.

Onacceptabel

Van ’t Veld noemt de recente incidenten onacceptabel. „We hebben een grote Joodse gemeenschap in Amstelveen. Zij moeten zich net als iedereen veilig en prettig kunnen voelen in onze gemeente. Samen met de politie zitten we er bovenop. Zulke uitingen zorgen voor onrust. We roepen iedereen op dit te melden. Dit soort vormen van discriminatie moet snel ingedamd worden.“

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hakenkruizen getekend in verzorgingshuis Amstelveen
Sluiten