Alex Ringeling
Alex Ringeling Binnenland 5 apr 2015 / 11:00 uur

Gewiekste parkeerder toch het haasje

Een Amsterdammer dacht enige tijd geleden vrij goedkoop te kunnen parkeren in de stad. Hij kocht in een 10-cent-parkeergebied drie uur achter elkaar een 10-centskaartje. Hiermee dacht de man de hogere tarieven die na een uur gelden te ontlopen. De rechtbank dacht hier echter anders over, zo schrijft AT5.

Boete

De automobilist parkeerde zijn auto in de Amsterdamse Van Woustraat. Hier betaalt men voor het eerste uur slechts tien cent, maar daarna aanzienlijk meer. Slim als hij dacht te zijn, ging hij elk uur terug en kocht een nieuw kaartje. De oplettende parkeerwachters hadden echter in de smiezen dat de auto niet weggeweest was en schreven een boete uit, die de man aanvocht.

Parkeerduurbeperking

De rechter stelde hem vorige week echter in het ongelijk. De rechtbank oordeelde dat na afloop van het eerste uur de parkeerduur niet kan worden verlengd door een tweede keer tien cent te betalen wanneer er maar één keer geparkeerd is. Dit is in strijd met de parkeerduurbeperking van de gemeente.

Als de man dus elk uur een rondje had gereden, was er niets aan de hand geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gewiekste parkeerder toch het haasje
Sluiten