Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 9 apr 2015 / 14:51 uur

Gevonden: Cocaïne tussen de limonadesiroop

Een Rotterdams arrestatieteam heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de smokkel van 167 kilo cocaïne. De cocaïne zat verstopt tussen flessen limonadesiroop, die op 30 maart aankwamen in de Rotterdamse haven. De mannen zijn 69 en 70 jaar oud en afkomstig uit Leiden en Rotterdam.

De limonade zat samen met de cocaïne verpakt in dozen en kwam in een container vanuit Suriname. De douane ontdekte de drugs bij de controle. De cocaïne, die minstens 6 miljoen euro waard is, werd uit de dozen gehaald en onmiddellijk vernietigd.

De lading werd donderdag 2 april opgehaald en vervoerd naar een loods in Zoetermeer. Daar greep het arrestatieteam de eerste verdachte in de kraag. Later die dag werd in Leiden een tweede man aangehouden.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevonden: Cocaïne tussen de limonadesiroop
Sluiten